zaterdag 28 januari 2012

Fragment Seizoensgebonden Winterverleiding hst 14 I

De ergste kou is uit de lucht, Murk ontbijt en kijkt naar het gevarieerde programma dat rond de journaals op de vroege morgen op televisie wordt uitgezonden.
De ochtendshow begint met een zwaar onderwerp, het handelt over mensen van buitenlandse afkomst die op vakantie naar het land van herkomst gaan en daar hun dochters laten besnijden.
In sommige Afrikaanse landen is het tekenen van een contract waarin ouders beloven hun kinderen niet te verminken een probaat middel om deze vorm van mishandeling te voorkomen.
Met een verbintenis in de hand kunnen de ouders zich tegen de groepsdruk van familie en hun omgeving verzetten, ze kunnen hiermee aantonen dat zij in Gedogia juridische problemen krijgen als ze toestaan dat hun kind de mutilatie ondergaat.

Tijdens de reclame bedenkt Murk nog wat meer misstanden die je zou kunnen voorkomen door ze in een convenant op te nemen.
'Ik Maarten Hubertus Hemelsoet beloof hierbij plechtig dat ik geen homo’s van daken zal gooien, geen baby’s zo hard door elkaar te schudden dat ze daar blijvende schade van oplopen, geen honden te trainen om testikels van postbodes af te bijten en geen ambulancebroeders te mishandelen als ze in mijn ogen niet snel genoeg te hulp schieten.'

In het journaal worden beelden van de bekendmaking van de nieuwe dichter des Vaderlands getoond.
Op het podium staat Ramsey Nasr, zijn kop glimt van trots en hij heeft vast een harde plasser.


Meer fragmenten uit Seizoensgebonden vindt u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten