vrijdag 27 januari 2012

Fragment Seizoensgebonden Lentebal hst 10 III

Pa de Mol komt fris gewassen en gekleed uit de badkamer, mist zijn vrouw en daar hij zichzelf niet de das om kan doen loopt hij de slaapkamer van zijn dochter binnen om haar dan maar voor dit klusje te strikken.
De tekst en het pictogram die op de muur van zijn dochter zijn gekalkt bezorgen hem van schrik de koude douche die hij op een dag als vandaag maar achterwegen heeft gelaten.
'WIE is RACHID?!?!?!?'
Franka trekt de strop om de nek van haar vader voorzichtig aan en legt uit voor wie het
I
 RACHID
bedoeld is.
'Dat is een Arabier papa.'
Het gezicht van pa de Mol loopt rood aan, Franka legt uit dat de Arabier een paard is en maakt de das iets losser om hem de kans te geven een diepe zucht te slaken.
Franka giechelt, de laatste keer dat ze haar vader zo opgelucht heeft gezien was tijdens een van de jaarlijkse onderhandelingen over haar verjaardagscadeau.
Hij interpreteerde haar uit puppylove voortspruitende eis om een Chihuahua verkeerd, dacht dat ze het over de Marokkaanse provinciehoofdstad Chichaoua had waar hij zojuist een lading met koudschuim gevulde matrassen die hij door nieuwe regels inzake brandvertraging voor producten in Europa niet meer kwijt kon had gedumpt.
Meer fragmenten uit Seizoensgebonden vindt u hierGeen opmerkingen:

Een reactie posten