maandag 16 april 2012

Fragment Seizoensgebonden Lentebal hst 10 II


Als Jacqueline de draagtas met de artikelen die ze bij de LorettaSchrijver heeft bemachtigd leeg schudt betrekt het gezicht van Erwin en uit hij zijn ongenoegen over de aangeschafte spullen.
'Heb je nu weer een handtas gekocht, ik heb je vorige week toch gezegd dat ik een paar van die krengen op Marktplaats zou gaan zetten als je weer met zo'n ding thuiskomt!'
Jacqueline blaft terug dat ze alles gewoon met de creditcard van de kliniek heeft betaald.
'Het is toch niet voor mezelf maar voor de hond!'
Ze begint de unieke kwaliteiten van de inhoud van de draagtas op te sommen en slaat Erwin en Murk met de uit de glossy voor de modebewuste hond opgedane kennis om de oren.
'Het is volgens de Jackie Russell het beste dat je op het gebied van hondenverzorging kan kopen.'
'Kijk nou eens wat een kekke tas van Louis Vuitton, een waterproof doggy-bag waar je kleine hondjes in kan vervoeren met een boel vakjes om speeltjes en alles wat je onderweg nog nodig hebt in kan bewaren.'
Murk en Erwin bekijken de zaken die Jacqueline over de bank heeft uitgespreid.
Naast een hondenmandje in de vorm van een fluoriderend roze bot, een paar flashing flesjes, enkele blingblingbotten, bijtringen en kwijldoekjes blijkt de tas ook nog eens een dekentje met het opschrift 'Snoop Dogg Doggy Dogg World' te bevatten.

Broer en zwager kijken elkaar aan en vragen zich af of Jacqueline wellicht toch last van het empty nest syndroom begint te krijgen.
Meer fragmenten uit Seizoensgebonden vindt u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten