zondag 19 februari 2012

Fragment Seizoensgebonden Winterverleiding hst 2

In het nieuwsbulletin wordt er aandacht aan een animatiefilm besteed die de Iraans Nederlandse politicus, publicist en oprichter van het voormalige Centraal Comit├ę voor Ex-moslims Ehsan Jami gemaakt heeft.
Tegen alle verwachtingen in is het geen film geworden waarin Mohammed volledig door het slijk wordt gehaald, waarschijnlijk zullen alleen streng gelovigen die vinden dat de profeet niet mag worden afgebeeld en liefhebbers van kwaliteitsfilms hier echt beledigd door zijn.
Het filmisch gedrocht schijnt het niveau van een thaumatroop te hebben, een aan twee zijden bedrukt vlak waaraan aan de zijkanten touwtjes bevestigd zijn die door ze snel tussen de vingers te rollen afwisselend de voor- en achterkant zichtbaar maken en dan, mits dit snel genoeg gebeurt de illusie geeft alsof beide afbeeldingen samensmelten.
Er is de laatste tijd weer veel te doen over de wet die ook het indirect grieven van bevolkingsgroepen strafbaar stelt.
Het niet rechtstreeks beledigen van bepaalde categorie├źn van de tak der mensheid die men de homo sapiens pleegt te noemen heeft dikwijls ook het voordeel dat domme mensen niet door hebben dat ze bespot worden.
Murk houdt er niet echt van als sommige lieden anderen belachelijk menen te moeten maken, daar zijn de meeste mensen immers zelf best heel goed toe in staat, maar hij kan het somtijds niet nalaten om hen na te volgen.
Hij kan het niet helpen om juist op die momenten onbewust aan de woorden van Stoffel, de broer van de hoofdpersoon uit het boek Woutertje Pieterse van Multatuli te moeten denken.
‘Juffrouw Laps, ‘zei Stoffel plechtig – en er was ’n gewichtig ogenblik aangebroken in ’t avondje van juffrouw Pieterse – ‘Juffrouw Laps, je bent een zoogdier.’ 
Meer fragmenten uit Seizoensgebonden vindt u hier
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten