dinsdag 22 mei 2012

Fragment Seizoensgebonden Winterverleiding hst 9 III


Edwina arriveert gechaperonneerd door haar zwijntjes Knor en Unox en iedereen begint aanstalten te maken om naar het bowling-centrum te vertrekken.

Murk en Jacqueline praten in de limousine nog wat door over de laatste hoofdstukken die Murk heeft geschreven.
'Je schrijft altijd zo positief over je vrienden en familie', vindt Jacqueline, 'straks gaan je lezers die onzin ook nog geloven.'
Murk haalt zijn schouders op.
'Iets vriendelijks schrijven kost toch niets meer.'
Jacqueline lacht.
'Nee, je inbelrekening is immers al betaald.'

Het wordt Unox en Knor niet toegestaan de bowlingbaan te betreden, dus moet er om de beurt steeds een van de gasten in de bar blijven om op de zwijntjes te passen.

Na het bowlen vertrekt het gezelschap naar de Gooise Pot.
Jacqueline heeft het restaurant de rest van de avond afgehuurd om haar gasten te fĂȘteren op een licht souper en een drankje.
Voor het restaurant treffen ze een boze Joop Braakhekke die blijkbaar maar niet wil accepteren dat hij als bekende Gedogiaan geen toegang tot het eet-etablissement krijgt.

De meeste gasten vertrekken direct uit de Gooise Pot naar huis.
De familie de Mol en een paar goede vrienden maken zich op om thuis verder feest te gaan vieren.

Na een tijdje rond de open haard te hebben zitten drinken en praten valt het Erwin op dat ze Edwina al een tijdje niet meer hebben gezien.

De gezamenlijke speurtocht door de villa levert in eerste instantie weinig op.
Onder het bed van Roel wordt een kleverig boekje aangetroffen dat de huishoudelijke staf blijkbaar bij het schoonmaken over het hoofd heeft gezien.
De bladzijden plakken aan elkaar van het snoepgoed dat hij klaarblijkelijk heeft bewaard voor het geval hij ’s nachts honger mocht krijgen.

Na bijna een uur zoeken worden Edwina, Knor en Unox in een van de gastenbadkamers gevonden.
Edwina bevindt zich in een precaire situatie.
Ze vertelt dat ze nog even snel een bad wilde nemen om op te frissen van het bowlen maar inmiddels niet meer in staat is het bassin te verlaten.
Knor en/of Unox hebben in hun enthousiasme een hele fles chocoladebadschuim van de rand van het bad gestoten en Edwina zit nu vast in de snel drogende substantie.

Gelukkig blijkt het mogelijk Edwina snel met behulp van een ijsbijl uit haar hachelijke positie te bevrijden, maar ze zal nog weken in de geur van wilde cacaobonen gehuld blijven.
Meer fragmenten uit Seizoensgebonden vindt u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten