vrijdag 7 maart 2014

Blog till you drop

Blog till you drop

Schrijven

Ik schrijf.
Al een paar jaar. Zonder daar ooit voor opgeleid te zijn.
Op de middelbare school waar ik in de jaren '70 lessen volgde, was het niet gebruikelijk om leerlingen gedegen les te geven in het schrijven van opstellen en zo.
Alles moest in die tijd immers anders.
Best wel leuk hoor, een leraar Nederlands die, in plaats van ons iets bij te brengen over literatuur, muziek van The Band en ander langharig hippietuig in de klas draaide.
Maar vind het achteraf wel jammer. Met de kennis van nu had ik toch graag liever iets meer geleerd.
Nou ja, het maakt ook niet zoveel uit.
Ik schrijf toch wel.

Ik schrijf dus.
Ben ooit in tijden van verstandsverbijstering aan een novelle begonnen.
Dat is een klein beetje uit de hand gelopen. Die novelle wordt een faustdikke roman.
De publicatie van Seizoensgebonden laat nog wel even op zich wachten.
Het moet eerst nog wel een heel erg goed boek worden.


Blogstart

Ik blog ook.
Op zeven juni 2011 plaatste ik via Blogger mijn eerste blogje op mijn webstek Seizoensgebonden.
Ik had al eerder bij een andere aanbieder een weblogpagina aangemaakt, een paar stukken geplaatst, maar er ging te veel mis bij de opmaak.
Het was dus hoog tijd voor een herstart. Via Blogger dus. Een fragment van mijn roman, het boek dat in mijn hoofd al jaren af was, alleen nog maar even opgeschreven en herschreven moest worden.
Ik postte wat romanfragmenten en korte verhalen. Later ook gedichten, columns en foto's uit mijn 'vorige leven' als concertfotograaf.


Blogbal 2012

Op dinsdag 13 maart 2012 vond in het politiek/cultureel theater- en discussie-centrum De Balie het tweede Blogbal plaats.
Een van de vele bals die aan de vooravond van de Boekenweek als alternatief voor het jaarlijkse Boekenbal, dat traditioneel in de Stadsschouwburg plaats vindt, wordt gehouden.
Het Blogbal is zoals de naam al doet vermoeden speciaal voor liefhebbers en/of makers van weblogsites.
Het leek me dus al meteen een heel erg leuk idee om het Blogbal bij te gaan wonen.
Op het moment dat ik via Twitter 'mee kreeg' dat er een bal voor bloggers bestond, heb ik uiteraard onmiddellijk een kaartje besteld.
Ik las dat op het bal tevens de uitreiking van de Blogparel 2011, de prijs voor het beste weblog van het jaar, zou plaatsvinden.
En als er iets gewonnen kan worden, ben ik helemaal niet meer te houden.


Blogparel 2011

Ik ging dus voor de Blogparel 2011.
Nadat ik het maximale toegestane aantal van drie inzendingen voor de Blogparel 2011 in de categorie 'Nieuwkomers' had ingestuurd, bereikte mij het bericht dat ik slechts voor twee van mijn stukjes was genomineerd.
Het leven van een schrijver zit soms wat tegen.


De weg naar het Blogbal 2012

In de mail werd vermeld dat ik als genomineerde gratis toegang tot het bal zou krijgen. Met een introducé. Dat dan weer wel!
Heb natuurlijk meteen geantwoord dat ik aanwezig zou zijn. Uiteraard met nog iemand. De kaartjes waren immers gratis.
Nu alleen nog maar iemand zien te vinden die mee zou willen gaan. En ik zat dan ook nog eens met het probleem het reeds aangeschafte kaartje aan iemand te slijten.
Een vriend, in het vervolg van dit verslag betiteld als VriendC, waar ik in eerste instantie aan had gedacht, had die dag net iets anders te doen.
Ging die week naar een kamp om te proberen van zijn alcoholverslaving af te komen of zo.
Dat leek mij ook niet echt goed te combineren met een bezoek aan het Blogbal.

Zuslief wilde wel mee naar het Blogbal.
Zij heeft altijd wel kritiek op mijn pogingen om van mijn linkse hobby een beroep te maken. Vindt dat ik beter een baantje kan gaan zoeken waarmee ik wel geld kan verdienen.
Het gelijk staat tot nu toe aan haar kant. Het is moeilijk om met schrijven een rijk belegde boterham te verdienen. Maar je moet toch wat. Dan maar droog brood.
Zus meldde af en toe op haar Facebook-pagina dat haar broertje wel kan schrijven. Dat stemt gelukkig. Ben ik het af en toe ook wel met haar eens.
Dus ze mocht mee.


De nominaties voor de Blogparel 2011

Toen ik de inzendingen van de anderen in mijn categorie las, wist ik dat ik weinig kans zou maken.
De stukjes die ik had ingediend waren wel grapvol, maar hadden veel beter geschreven kunnen zijn.
Ik voorspelde de uiteindelijke winnaar in de categorie 'Nieuwkomers'. Deelde dit op Twitter en kreeg gelijk.


De week voor het Blogbal 2012

Er was een verse update betreffende de Blogparel op de site. De jury had een oordeel geveld, de winnaar was bekend. Uit de summiere tekst over hun overwegingen meende ik op te kunnen maken dat ik niet in de prijzen zou vallen.


De dag voor het Blogbal 2012

Ik had nog steeds een kaartje over. Besloot daar maar over te gaan twitteren.
''Overcompleet kaartje, reeds gekocht voordat ik wist dat ik genomineerd zou worden en aldus gratis toegang zou krijgen. Stuur een motivatie, liefst met een leuk blog en ik stuur je via een Direct Message het nummer, waarmee je het op mijn naam staande kaartje aan de kassa op kunt halen.''
Vijf minuten later moest ik mijn TijdLijners alweer teleur stellen. Bij het checken van mijn mail bleek er een bericht van VriendC te zijn die toch mee kon en dat ook erg graag wilde.
Via Twitter was er ondertussen ook vrijwel onmiddellijk een reactie binnengekomen.
Van iemand die al meteen een blog wilde gaan schrijven. Als ik het me goed herinner was dat @Caro_Geurtsen
Er zijn van die momenten dat het me spijt dat ik niet iedereen gelukkig kan maken.
Al was het dan maar met een kaartje voor het Blogbal.


De nacht voor de dag van het Blogbal 2012

Werd om 2 uur wakker. En sliep daarna niet meer.


De ochtend van de dag van het Blogbal 2012

Deed ik ook geen oog meer dicht.


De middag van de dag van het Blogbal 2012

Zuslief wilde me best wel met de auto komen ophalen. Ze kon om 19.00 uur bij me zijn. Maar wist nog niet of haar zoon zelfstandig van basketbal-training thuis kon komen.
Ik ken mijn zus. Ze is nog in staat om te laat op haar eigen begrafenis te komen.
Ik ken mijn neef. Hij zou op het laatste moment nog onverhoopt kunnen melden dat hij toch maar liever niet op de fiets heen en terug naar de sporthal zou willen gaan. Misschien regende het wel.
Ik ken het verkeer. Het was niet geheel uit te sluiten dat er aan het begin van de avond files tussen het Gooi en de hoofdstad zouden staan. Het halve uur dat zus, tussen het moment dat ze haar zoon thuis zou droppen en de aangenomen aankomsttijd in Amsterdam-Noord, heeft gerekend, is aan de krappe kant.
Ik ken mezelf. Ik ga dan toch liever maar op eigen gelegenheid, dan steeds zenuwachtig op de klok te moeten kijken.
Spreek met mijn zus en VriendC af elkaar tussen 19.00 en 19.30 uur tegenover De Balie te treffen.


Het eind van de middag van de dag van het Blogbal 2012

Bij het aantrekken van mijn schoenen breekt er een veter. Ik heb gelukkig reserve-exemplaren in huis.
Mijn kat die de hele middag lui op de vloerverwarming heeft gelegen, sprint vlak voor het moment dat ik wil vertrekken de tuin in. Dat flikt ie nu altijd.
In eerste instantie is ©KaterOzzy nergens te bekennen, maar na een tijdje met brokjes te hebben gerammeld en zijn naam te hebben geroepen, komt hij aanstuiven.
Na te hebben geconstateerd dat zijn etensbak met harde brokjes is gevuld, verdwijnt Oz weer onmiddellijk naar buiten. Uiteindelijk laat hij zich na veertien keer naar binnen en weer naar buiten springen toch vermurwen om binnen te blijven. Maar daar heeft het baasje dan eerst nog wel een half blikje sappige brokjes voor uit de kast moeten halen.


Het begin van de avond van de dag van het Blogbal 2012

Ik arriveer ruim op tijd op het Leidseplein. Neem eerst een kijkje bij de rode loper voor de ingang van de Stadsschouwburg. Er zijn op dat moment geen bekenden die zich toegang tot het Boekenbal proberen te verschaffen.
Als ik langs De Balie op het Kleine-Gartmanplantsoen loop, komt er net een vrouw naar buiten.
Ze lijkt wel een beetje op de avatar van iemand die ik via Twitter ken en ik waag de gok om haar met de daarbij behorende naam aan te spreken. Tot mijn niet geringe verbazing blijkt het inderdaad niemand minder dan @MrsvanP te zijn.

Op weg naar het bal heb ik een paar blikken bier aangeschaft, om te voorkomen dat ik tijdens het wachten op mijn kompanen dorst zal krijgen. Bij het tweede blik arriveren VriendC en zus reeds en kunnen we ons naar binnen begeven.
Ik ontmoet al meteen een aantal personen die ik via Twitter heb leren kennen, waarvan ik sommigen al eerder had ontmoet.
Op een scherm achter het podium in de zaal worden twitterberichten vertoond die het Blogbal als onderwerp hebben.
De eerste tweet die bij mijn binnenkomst wordt weergegeven, maakt melding dat ik reeds buiten rokend ben gesignaleerd, een mooie binnenkomer inderdaad.


De avond van de dag van het Blogbal 2012

Alvorens de eigenlijke prijsuitreiking plaats zal vinden, wordt er een inleidende toespraak over de (on)zin en de toenemende populariteit van blogsites gehouden.
Ik moet grinniken om de opmerking van Peter de Jonge @PJCokema dat veel schrijvers beginnen met bloggen, voordat ze zich aan het schrijven van een boek wagen. Ach ja, zo had ik het ook beter kunnen aanpakken, maar het is nu eenmaal de 'story of my life' om alles andersom te doen.


Parels Prijzen en Porno
Ou un peu irrité
Un peu irrité
Vrij naar: ''Ik word een peu nerveu''
Barend Servet
U weet wel
Die van:
''Pollens! Wat een heisa!''
Ingefluisterd door Wim T. Schippers

De prijsuitreiking.
Ondanks het feit dat ik denk weinig kans te maken om te winnen, maak ik mij ernstig zorgen.
Het idee om me naar het podium te moeten begeven, door iedereen te worden aangestaard en dan ook nog iets te moeten zeggen, bezorgt me koude rillingen.
Een jeugdtraumaatje, ik weigerde op de middelbare school al om voor de klas een spreekbeurt te houden en daar ben ik, stom genoeg, nog altijd niet helemaal overheen.
Ik weet dat het erbij hoort en dat het allemaal wel meevalt, als je gewoon besluit de vlucht naar voren te nemen. Heb van tevoren bedacht, als ik onverhoopt toch in de prijzen mocht komen te vallen, een opmerking over het wraken van de jury, wegens hun incapabiliteit de terechte winnaar te verkiezen, te gaan maken.
De spanning stijgt.
Er worden genomineerden genoemd die niet hebben gewonnen.
Dan valt mijn naam. Godzijdank bij de bekendmaking van de derde en vierde prijs.
De winnaar in de categorie 'Nieuwkomers' is, zoals ik al had voorspeld, Renée O., die onder het nom de plume @Nogal_Irritant1 blogt, met 'Als een uit een nest gevallen vogeltje' geworden.
Had ik daar bij een wedkantoor maar geld op kunnen inzetten.
Renée Olsthoorn moet de eer delen met het weblog 'In Malaga' met 'Ooievaars grijpen de macht' van Stefania van Lieshout @SvanLieshout.
Ik vraag me hardop af of de geldprijs wellicht ook zal moeten worden gedeeld en wat er per persoon over zal schieten als er in de andere categorie, 'Hoofd-stukken', de categorie van de die-hard bloggers, meer deelnemers Ex aequo zullen gaan eindigen.
Daar blijkt er gelukkig toch maar een, wat mij betreft zeer terechte, winnaar: 'Drie ei is een paasei' van het op weblog DE HAND VAN ...geplaatste blog, door Fatima Boutoutouh @timatweets te zijn.

Achteraf werden er nogal wat kanttekeningen bij de door de jury uitgesproken motivatie, betreffende het toekennen van de prijzen, geplaatst.
Ik ben het grotendeels met de kritieken, die ik achteraf van anderen heb gelezen*), eens.
De woorden waren inderdaad niet erg lovend en lijken mij ook niet echt motiverend om enthousiast verder te gaan bloggen, of ooit nog aan een schrijfwedstrijd deel te nemen.
Kan me dus voorstellen dat de winnaars deze wellicht un peu irrité (pardon my French, ik probeer hier minder nette uitdrukkingen, die mij hier onmiddellijk te binnen schieten, te vermijden) vonden.
Aan de andere kant vind ik dat elke op- of aanmerking te allen tijden welkom is.
Als het goed is, heeft men in ieder geval de tijd genomen om je stukkies te lezen en leer je er alleen maar van.
Nou ja, het had misschien wel met ietsje meer humor gepaard kunnen gaan.

''Ik vond het ook leuk vorig jaar. Behalve de Blogpareljury. Die waren zo akelig! Als ik geweten had wat ze en plein public zouden zeggen over de bloggertjes had het nooit van mij gemogen.''

Het lijkt me ook best lastig om anderen objectief te beoordelen. Ik prijs mij gelukkig dat ik niet in zo'n jury hoef te zitten.
Zelf kon ik me nog wel redelijk vinden in de woorden uit het jury-rapport.
''Verfrissende invalshoeken, maar mist constante kwaliteit.''
Heb zelden een mooiere omschrijving van mijn leven mogen aanhoren.
Ik koester dan ook de soundcloud van dit moment, die door @Caro_Geurtsen is gemaakt:
http://soundcloud.com/cgeurtsen/prijsuitreiking-blogparel/s-J6lYP?utm_source=soundcloud&utm_campaign=widgetshare&utm_medium=twitter&utm_content=http://soundcloud.com/cgeurtsen/prijsuitreiking-blogparel/s-J6lYP

Na de prijsuitreiking was er gelegenheid om te dansen en/of collega-bloggers en blogliefhebbers te ontmoeten.
De muziek maakte het soms ietwat lastig elkaar te kunnen verstaan en er verdwenen mensen die zich stoorden aan de getoonde antieke pornofilms op het scherm achter het podium.
Die zullen wel geschrokken zijn van het feit dat men vroeger schaamhaar niet pleegde af te scheren als in dergelijke films werd gefigureerd.

@OudZeikwijf :
''Maar dat gezeik over de porno vond ik vreselijk overdreven. Het was komische porno! Uit de prehistorie! Iedereen schijnt online naar porno te surfen, maar doe je dat eens groot op een scherm dan is het "EEEEHHHH!!!"

Wellicht ware het beter geweest als dit joetubetje was vertoond:
 


Degenen die zich weinig aan ongeschoren vagina's en balzakken gelegen lieten liggen, konden zich laven aan bitterballen.


De nacht na het Blogbal 2012

Er bleek na afloop van het bal ook nog een afterparty in de Sugarfactory te zijn. Op kruipafstand van De Balie.
Ik liep langs de Stadsschouwburg. Er was geen teken van leven op de rode loper.
Was het boekenbal nog in volle gang of iedereen al voortijdig vertrokken?

De Sugarfactory. Het was er bloedheet. Maar er was genoeg bier en snoeiharde muziek.
Ik maakte wat aantekeningen over de voorbije avond op een notitieblokje. De pen en het blok werden uit mijn handen getrokken. Een vrouw begon een van de blaadjes vol te schrijven.
''Ikke oudzeikwijf, ik heb jou op blogbal.nl gezet.''
Mijn eerste ontmoeting met @OudZeikwijf! En het raadsel wie me had genomineerd was opgelost.

Ik ben daarna nog wat gaan rondhangen bij de ingang van de stadsschouwburg. Heb een enquête onder BA-ers (bekende auteurs) gehouden.
''Welke versieringen heeft u meegenomen?''
De meesten gaven geen sjoege. Anderen begrepen niet dat ik op de traditie om na afloop delen van de decoratie mee te nemen, doelde. 8 % van de ondervraagden dacht dat ik hun partner onheus bejegende.


De dag na het Blogbal 2012

Kater overwonnen. Blogs met verslagen van het bal en commentaren via Twitter gelezen.
Luisa Batista Samora @luisasamora: ''En waar was @poeetweet? #Blogbal''
Tja, ik had een naamkaartje met ''BLOGPAREL Genomineerd Seizoensgebonden'' op mijn revers. Maar niet iedereen was bekend met de naam van mijn blogsite. En de keren dat ik me aan iemand voorstelde, werd de link met mijn twitternaam, Karel Nooitgedacht, @poeetweet niet altijd gelegd.
Vond het achteraf ook erg jammer dat ik Luisa Batista Samora @luisasamora niet had ontmoet, al was het alleen maar, omdat zij later via Twitter melding maakte van een in ongerede geraakt BH-bandje.
OudZeikwijf: ''De voorlopige conclusie: als je een WERKELIJKE indruk van het #Blogbal wilt hebben, moet je naar de BEELDEN kijken, en niet de blogs lezen!''
''Wie van het #Blogbal een gewoon tweetup wil maken heeft ergens iets compleet niet begrepen.''


Simone Olsthoorn @SimOlst: ''Was leuk om oa @timatweets (winner!) @favouriteshoes @JeroenMirck @habibaatje @ArnoXXXL @OudZeikwijf @poeetweet IRL te zien #Blogbal!'

Luisa Batista Samora @luisasamora: ''De pornofilm vond ik wat minder geslaagd. Hoewel... We hebben wel heerlijk gelachen! #Blogbal''

Rena Breed @favouriteshoes: ''Er waren opvallend veel mooie Marokkaanse vrouwen, dansend op het #blogbal Als daar maar geen #Kamervragen van komen'' 

Rena Breed @favouriteshoes: ''@timatweets je gaat trouwens toch niet dat prijzengeld doneren aan de konijnen he!?!?''

@MrsvanP: ''vannacht @OudZeikwijf kwijtgeraakt in de factory #Blogbal''

@Blogbal: ''De organisatie van het Blogbal distantieert zich van de neerbuigende toon van de jury van de Blogpareluitreiking. #sorry''

Verder kan ik over deze editie van het Blogbal helaas weinig smeuïge details melden. Of ja, toch wel. Heb als ontbijt op de ochtend erna twee boterhammen met pindakaas gegeten. Voor zover ik me kan herinneren, heb ik niemand oneerbare voorstellen gedaan. Nee, zelfs @OudZeikwijf niet.


Het jaar na het Blogbal 2012

Ik blogde voort. Op Seizoensgebonden en een aantal gastblogs o.a. via Nurks. http://nurksmagazine.nl/
Kwam via Twitter in contact met @MarianneCramer. Zij las gedeelten van mijn roman en hielp me met raadgevingen en correcties. Er zijn immers altijd foutjes, die je als schrijver in je eigen werk nu eenmaal over het hoofd ziet.
Onderwijl werden onze mails broeieriger van inhoud. We spraken af elkaar op het Blogbal te gaan ontmoeten. Sinds die tijd is zij mijn verbeterende helft.


Blogparel 2012

Dit jaar 'een soort van Blogparel', omdat Peter De Jonge het druk had.
Berend Quest nam de organisatie op zich.
Ik werd opnieuw genomineerd. Door @MarianneCramer ditmaal.


Het Blogbal 2013

Een andere locatie dit jaar. Op de Valreep in Amsterdam-Oost. Een kraakpand.
De toegangsprijs bedroeg een blok hout. Om de buiten heersende koude buiten te sluiten.

Ik plaatste in de weken voorafgaand aan het bal een paar tweets om het vuurtje op te stoken:
''Heeft u een flinke bos hout voor de deur? Neem dan vooral uw eigen blok hout mee naar het #Blogbal''

''Het #Blogbal Het vagevuur der literatuur. Komt allen!''

''Mocht het erg koud zijn komen we dat ook wel te boven. Als iedereen dan gewoon een extra blok hout mee neemt. En anders gaan we toch boeken verbranden of onze verzameling pandapunten. We zien wel.''

''Boeken verbranden? Huh?! En daar gaat het complete oeuvre van @HeleenvanRoyen ''

''Sorry, @HeleenvanRoyen Niet persoonlijk bedoeld. Je bent een schat!''

Heleen van Royen @HeleenvanRoyen reageerde sportief:
''Keep the fire burning. Draag er graag aan bij. ;)"

''Kom je ook naar het #Blogbal @HeleenvanRoyen? Wordt heul gezellig! #Blogbal #SeksBlogsenRocknRoll''

Heleen van Royen kwam niet.

''Nette meisjes gaan naar de hemel De rest komt naar het  #Blogbal''

@MarianneCramer kwam wel!

De derde prijs van 'Een soort van Blogparel 2012' was voor 'Wedergeboren' van @AndreiVreeling.
Yvette Neuschwanger-Kars @IdeeenFee werd tweede met 'Le petit prince'.
Amoorah Kartoubi won met 'Ik wil geen Marokkaanse man'.
Ondergetekende werd zesde. De speech die ik voor de zekerheid toch maar had geschreven kon achterwege blijven. *)
Het was koud. Mannen moesten buiten pissen. Voor vrouwen waren er Dixies geplaatst.
De muziek was superbe! DJ @Puchrocker a.k.a. Frommel draaide door. Het werd laat.*) 'Een soort van speech'
Geschreven t,g,v. het Blogbal 12-03-2013.

Geïnspireerd door de commotie die vorig jaar ontstond bij de uitreiking van de Blogparel 2011 n.a.v. de hierbij door de jury uitgesproken woorden en de na afloop vertoonde pornografische beelden op het scherm achter het podium.


De door de winnaar van 'Een soort van Blogparel 2012' uit te spreken speech.

U wordt bedankt!

Korte spreekpauze nemen

Het is uiteraard totaal belachelijk dat ik de 'Een soort van Blogparel' gewonnen zou hebben.
Er waren heel veel betere inzendingen.

Korte spreekpauze

Daarom wraak ik de jury!

De prijsuitreiker sist
Prijswinnaar nijgt voorover en laat zich iets influisteren

Oh, ik hoor zojuist dat er dit jaar helemaal geen jury is.
Dat is misschien maar beter ook, gezien de kritiek van vorig jaar.

Korte spreekpauze

Nou ja, dan wraak ik degenen die op mij gestemd hebben.
U wordt bedankt!!!

Winnaar van 'Een soort van Blogparel 2012' loopt naar de rand van het podium.
Op de valreep bedenkt hij zich en richt het woord nogmaals tot het enthousiast applaudisserende publiek

En oh ja, vorig jaar werden er na afloop van de prijsuitreiking 'Deep Throat'-achtige beelden vertoond.
Deze schijnen bij sommigen onder de aanwezigen in het verkeerde keelgat te zijn geschoten.
Ik weet niet wat er dit jaar wordt vertoond, maar mocht u wellicht niet van porno houden kunt u nu misschien maar beter de zaal verlaten..


Het jaar na het Blogbal 2013

In juni 2013 startten @MarianneCramer en ik de Online Uitgeverij Blogbuster.
Ik had het idee al eerder, daar een tweede blogsite voor aangemaakt, maar deze nooit als zodanig gebruikt.
We plaatsen hier in eerste instantie onze eigen schrijfsels, mijn roman Seizoensgebonden, hoofdstuk voor hoofdstuk, als feuilleton en korte verhalen van ons beiden.


Blogparel 2013

Op 1 maart 2014 werd de Blogparel 2013 in het Centraal Museum te Utrecht uitgereikt. Dit jaar voor de verandering eens niet tijdens het Blogbal.
Voor en na de prijsuitreiking was er gelegenheid de diverse tentoonstelling in het museum te bekijken. Het was de tweede keer dat ik het museum bezocht. Ik had in de jaren '90 de overzichtstentoonstelling van Wim T. Schippers bezocht. Heb nog een potje pindakaas met een boodschap voor de kunstenaar bij de pindakaasvloer achtergelaten. Daar heb ik overigens nooit antwoord op gekregen.

Marianne en ik hadden meerdere stukjes ingestuurd, alleen mijn verhaal 'don't shoot the guitar player', dat ik via Seizoensgebonden had geplaatst, werd genomineerd. Het blog Blogbuster voldeed niet aan de voorwaarden, omdat de site officieel nog niet lang genoeg bestond.

Dit jaar was er een aparte publieksprijs. Die ging naar Ton van Eck @Dagtaak met 'Nederland staat open voor vluchtelingen uit Syrië.
De eerste prijs was voor Marten Heijs @MartenDaniel voor het verhaal 'Postbode', Ton van Eck @Dagtaak werd hier tweede.
Ondergetekende mocht een gedeelde derde prijs uit handen van Peter de Jonge @PJCokema ontvangen, Ex aequo met 'Niet leuk nieuws' van @makbouli op het weblog MWNW (Moeten We Niet Willen).

De gang naar het torenhoge podium was een martelgang. Terwijl ik me een weg door de uitzinnige menigte naar voren baande, kreeg ik het bloedheet, steeg ondanks alle aanwezige aantrekkelijke vrouwen al het bloed me naar het hoofd. Kortom, het was alsof ik onverwijld in de penopauze belandde.
Gelukkig had ik nog even de tijd om over de eerste opvlieger heen te komen, terwijl Peter het juryrapport over het blog van voorlas.

Over mijn verhaal uit het juryrapport: ''George Bekker van Seizoensgebonden pakte een actueel thema bij de kop. Op een absurdistische, bijna surreële wijze beschrijft hij hoe hij Amsterdam verlost van de overlast van doorsnee straatmuzikanten. Een kort en krachtig stukje, dat overdrijving relativeert in de tegenstelling tussen de titel en het verhaal dat volgt''.
Mijn dankwoord: ''Ach, ik heb geen hekel aan straatmuzikanten, heb alleen hekel aan sommige straatmuzikanten. En nee, het verhaal is niet autobiografisch.''
De link naar het verhaal: http://seizoensgebonden.blogspot.nl/2013/12/dont-shoot-guitar-player.html

Het volledige verslag van de prijsuitreiking vindt u hier: http://www.blogparel.nl/index.php/de-winnaars-van-de-blogparel-2013/

Wat hierna gebeurde staat mij niet echt helder meer voor de geest.
De twee consumptiemuntjes waren al snel opgesoupeerd.
Ik geloof dat ik me daarna enigszins misdragen heb.
Dat spijt mij …een klein beetje.
Na de tweede magnum champagne schijn ik met de envelop met de geldprijs te hebben gewapperd en de barkeeper te hebben gevraagd of ''hij kon wisselen van een derde prijs'' en tegen tegen jurylid Renée Olsthoorn te hebben geroepen dat ''we later wel zouden afrekenen''.
Ik wil hier wel met klem ontkennen dat er sprake van omkoping van een volledig onpartijdig jurylid is geweest.
Daarna bezochten Marianne en ik de tentoonstelling 'Surreële werelden'.
Hierbij maakte ik nog een ernstige faux pas. Door de begeestering van het winnen van de prijs en de daarna genuttigde hoeveelheid drank veroorzaakte feestroes, verkeerde ik een ogenblik in de veronderstelling dat de getoonde objecten door winnaars mee te nemen versierselen betroffen.
Gelukkig kon Marianne de suppoost uitleggen dat ik geen kwade bedoelingen had, dat het hier slechts een surreële performance betrof.


Het Blogbal 2014

Vrijdagavond 7 maart is het Blogbal. In kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae op het Rokin 112, Amsterdam.
Het wordt vast weer heel erg leuk.
Via Twitter bereikte me namelijk de volgende mededeling:
*******: ''horen jullie dat? Op t #Blogbal laten *******en ik onze figuurcorrigerende onderbroeken van de Hema zien, voor 50 euri in de Blogbalpot.''
(Namen uit privacyoverweging achterwege gelaten)

Ach, laat ik nou net 50 Euro gewonnen hebben met de (gedeelde) derde prijs bij de Blogparel.


Het was weer geweldig! Een van de drie beste edities van het Blogbal die ik heb meegemaakt.
Veel mensen voor het eerst in levende en/of laveloze lijve of opnieuw ontmoet.
Speciale vermelding voor @JaapToo die, herstellende van een operatie, toch nog was gekomen.
Of zoals hij het vooraf in een tweet verwoordde:
''Misschien als ik er een pamper omheen doe.''
De Blogbattle was top. Alleen af en toe onverstaanbaar door het geroezemoes.
En ik begreep niet helemaal wat @OudZeikwijf met dat ding in haar hand voor het podium deed.
Was dat nou een dildo of een vibrator? Ben niet zo technisch.


 

Meer Columns, Anekdotes, Aforismen en Absurde feiten vindt U hierGeen opmerkingen:

Een reactie posten